Menu

Hi, ik ben Kirsten

Op Maison Viridi schrijf ik over duurzaam & bewust leven, huisgemaakte (vegan) recepten van lokale producenten en mijn persoonlijke leven. Eigenlijk zo’n beetje alles dus wat mij in het dagelijks leven bezig houdt!

Maison Viridi: duurzaam en bewust leven

Maison Viridi betekent vrij vertaald ‘het groene huis’. Eigenlijk was het de naam van de groene Bed & Breakfast die ik zou gaan openen in Frankrijk.

Dat ging helaas door omstandigheden niet door. Maar de wens om anderen te inspireren om duurzame en bewuste keuzes te maken, bleef bestaan. Daarom is Maison Viridi een plek waar je gezonde recepten kan vinden en tips op het gebied van duurzaam en bewust leven.

Vegan huisgemaakte recepten

De recepten die ik maak zijn dan ook allemaal gemaakt ‘from scratch’. Ik maak alles zoveel mogelijk zelf, zonder toevoegingen of pakjes en zakjes. Daarbij gebruik ik zoveel mogelijk lokale producten en seizoensgroenten. En ik geef tips hoe je dat zelf ook kunt doen! Onder andere via mijn YouTube kanaal.

Mijn persoonlijke journey

Het idee voor Maison Viridi is ontstaan toen ik in 2018 met een burn-out thuis te kwam te zitten. Ik had geen idee meer welke richting ik op ging. Ik merkte dat ik vooral bezig was aan verwachtingen van anderen te voldoen. En niet bezig was met de dingen waar ik zelf blij en gelukkig van werd.

Ik besloot het roer om te gooien en mij bezig te houden met de dingen waar ik wél gelukkig van word: koken, brood bakken en mijn eigen groenten verbouwen. Dat ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Ik schrijf hier over in mijn persoonlijke blogs!

Wil je meer zien? Neem dan vooral eens een kijkje op mijn Instagram, Pinterest of YouTube.

Enjoy!

Kirsten van Maison Viridi
Foto gemaakt door Nikki Schuurman in de Hortus Botanicus, Amsterdam.

In welke situatie wij ons ook bevinden, het is altijd mogelijk deze met een positieve houding te benaderen.

Dalai Lama