Menu

Hi, ik ben Kirsten Ripken

Op Maison Viridi schrijf ik over duurzaam & bewust leven, huisgemaakte (vegan) recepten van lokale producenten en mijn persoonlijke leven. Eigenlijk zo’n beetje alles dus wat mij in het dagelijks leven bezig houdt!

Maison Viridi: duurzaam en bewust leven

Maison Viridi betekent vrij vertaald ‘het groene huis’. Eigenlijk was het de naam van de groene Bed & Breakfast die ik zou gaan openen in Frankrijk.

Dat ging helaas door omstandigheden niet door. Maar de wens om anderen te inspireren om duurzame en bewuste keuzes te maken, bleef bestaan. Daarom is Maison Viridi een plek waar je gezonde recepten kan vinden en tips op het gebied van duurzaam en bewust leven.

Vegan huisgemaakte recepten

De recepten die ik maak zijn dan ook allemaal gemaakt ‘from scratch’. Ik maak alles zoveel mogelijk zelf, zonder toevoegingen of pakjes en zakjes. Daarbij gebruik ik zoveel mogelijk lokale producten en seizoensgroenten. En ik geef tips hoe je dat zelf ook kunt doen! Onder andere via mijn YouTube kanaal.

Slow living

Het idee voor Maison Viridi is ontstaan toen ik in 2018 met een burn-out thuis te kwam te zitten. Ik had geen idee meer welke richting ik op ging. Ik merkte dat ik vooral bezig was aan verwachtingen van anderen te voldoen. En niet bezig was met de dingen waar ik zelf blij en gelukkig van werd.

Ik besloot het roer om te gooien en mij bezig te houden met de dingen waar ik wél gelukkig van word: koken, brood bakken en meer in de natuur zijn. Dat ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Ik schrijf hier af en toe over in mijn persoonlijke blogs!

Wil je meer zien? Neem dan vooral eens een kijkje op mijn Instagram, Pinterest of YouTube.

Veel bakplezier!

En als je een recept van mij gemaakt hebt vind ik het superleuk als je dat met mij deelt via één van mijn social kanalen.

Kirsten van Maison Viridi