Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Wieckse witte 0.0: fris alcoholvrij witbiertje

Wieckse Witte 0.0 is een alcholvrij witbiertje met de karakteristieke smaak van een witbiertje. Oorspronkelijk komt het bier uit Maastricht, waar het werd gebrouwen bij stadsbrouwerij de Ridder uit de wijk Wyck. Vandaar ook de naam Wieckse Witte. Sinds tientallen jaren is het merk onderdeel van Heineken.

Helaas is het merk Wieckse Witte, en dus ook 0.0 variant, vanaf september 2021 niet meer te krijgen, aldus de website van Affligem (Affligem is ook onderdeel van Heineken). Zij bieden nu een alcholvrije witbier variant van het merk Affligem aan, als alternatief voor het alcholvrije witbiertje van Wieckse Witte.

Smaak

Voor mij smaakt de Wieckse Witte 0.0 echt een beetje als limonade. Het is wel een lekker, fris witbiertje. Maar voor mij persoonlijk had het alcholvrije witbiertje een wat meer uitgesproken smaak mogen hebben. Hij drinkt echt makkelijk weg, maar voor mij iets té makkelijk.

De alcoholvrije Wieckse Witte smaakt en ruikt echt als de versie met alchohol. Ook schuimt hij erg mooi, wat niet bij alle 0.0 biertjes zo is. Ook ziet het alcoholvrije biertje er mooi troebel uit in je glas, dus deze alcholvrije variant is op het oog echt niet te onderscheiden van de variant mét alcohol.

Mijn oordeel

Ik vind de Wiecke Witte 0.0 zeker niet vervelend om te drinken, maar het is niet het allerlekkerste 0.0 biertje dat ik ooit heb gedronken. Als ik op een terrasje zou zitten zou ik er zeker één bestellen, maar na eentje heb ik er wel genoeg gedronken.

Waar te koop?

Ik kocht de Wieckse Witte 0.0 voor 4,39 euro per zes stuks bij de Albert Heijn.

review wieckse witte 0.0

Geen reacties

    Plaats een reactie