Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Brand IPA 0.0%: mijn persoonlijke favoriet

Ik was nooit zo’n fan van alcoholvrije biertjes. De alcoholvrije bieren die ik had geproefd waren altijd een beetje waterig of hadden qua smaak helemaal niets te maken met bier. Deze Brand IPA 0.0% was één van de eerste alcoholvrije biertjes die ik in lange tijd proefde en eerlijk is eerlijk: het is sindsdien mijn persoonlijke favoriet.

Brand is natuurlijk een bekende Nederlandse brouwerij. De brouwerij ligt in Limburg en werd jarenlang gerund door de familie Brand. Naast de ‘normale’ pils, brouwt Brand ook verschillende soorten speciaalbieren, waaronder dus deze alcoholvrije IPA en een alcoholvrije Weizen. De alcoholvrije Brand IPA bevat echt 0.0% alcohol.

Smaak

Wat mij betreft smaakt deze alcoholvrije Brand IPA écht als een speciaal bier. Het enige waar je aan merkt dat er geen alcohol in zit, is dat de smaak minder lang in je mond blijft hangen. Maar qua schuim, kleur en smaak is het echt een heel lekker alcoholvrij speciaal biertje. Dit alcoholvrije bier smaakt fris, fruitig en toch heeft hij het lekkere bitter van een bier met alcohol. Deze alcoholvrije IPA is de winnaar van de World Beer Awards in 2020 als lekkerste 0.0% IPA ter wereld. En ik snap wel waarom!

De Brand IPA 0.0% is mijn go-to alcoholvrije biertje voor bij de borrel. Ik kan dit biertje echt elke dag drinken, maar hij smaakt wat mij betreft extra lekker op een zonnige dag op het balkon of op het terras.

Mijn oordeel

De Brand IPA 0.0% staat eigenlijk standaard in mijn voorraadkast. Het is een lekker alcoholvrij bier, zonder dat je door hebt dat je alcoholvrij aan het drinken bent. Lekker voor bij de borrel of in de zomer op een terras.

Waar te koop?

Ik kocht 6 stuks van de Brand IPA 0.0% bij de Albert Heijn voor 6.09 euro.

brand IPA 0.0% alcoholvrij bier

2 Comments

 • Theo
  14 mei 2021 at 10:35

  Deze Brand is ook mijn favoriete 0.0 ipa.
  Voor een gewone 0.0 drink ik een Hertog Jan
  Meestal wel ergens in de aanbieding 😉

  Reageer
  • Kirsten
   14 mei 2021 at 21:22

   Hi Theo,
   De Hertog-Jan daar komt binnenkort een review van, als ie ergens hier in de aanbieding is! 😉

   Reageer

Plaats een reactie