Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Butcha Hop & Grapefruit: gewoon écht lekkere kombucha

Butcha Hop & Grapefruit is een kombucha op basis van verschillende soorten thee met de smaak van grapefruit, hop, eiken, hibiscus en zeezout toegevoegd. Zoals Butcha zelf omschrijft: de ultieme frisdrank voor volwassenen.

Butcha is een Nederlandse kombucha brouwerij waar verschillende bijzondere smaken kombucha worden gebrouwen. Allemaal vanuit het idee om écht lekkere alcoholvrije drankjes te maken. Vanuit hun culinaire achtergrond proberen de brouwers verschillende lagen smaken aan deze gefermenteerde drankjes.

Als je kombucha niet kent: kombucha is een gefermenteerde drank die je maakt op basis van thee, suiker en een levende starter cultuur (de SCOBY). Tijdens het fermentatieproces wordt de zoete thee steeds zuurder. Door de toevoeging van smaken, zoals fruit, krijg je een bijzonder smaakvol drankje. Je kunt kombucha ook zelf thuis maken, maar kombucha is in de grotere supermarkten en op veel plekken in de horeca gewoon te krijgen.

Smaak

Butcha Hop & Grapefruit doet mij vanwege de hop bijna denken aan een IPA qua smaak. Het is een zurig drankje met een heel fijn bubbeltje dat lekker weg drinkt. De Hop & Grapefruit smaakt fruitig, zonder dat het te zoet is. Je proeft en ruikt duidelijk de grapefruit, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Het drankje doet mij bijna denken aan een soort bitter lemon, maar dan eigenlijk veel lekkerder. Bij het horen van de smaak combinatie had ik mijn twijfels, maar het Butcha Hap & Grapefruit is gewoon echt een heel lekker drankje. Bij elke slok proef je weer iets anders, wat het een heel interessant drankje maakt.

Ik dronk de Butcha Hop & Grapefruit bij de borrel, waar hij erg bij paste. Maar ik kan mij ook zo voorstellen dat je hem op een zonnige dag op het terras of in het park drinkt. Ook past de hoppige smaak heel erg bij eten. Ik zou hem zo bij een (vegan) hamburger drinken!

Mijn oordeel

Wat mij betreft is de Butcha Hop & Grapefruit zeker voor herhaling vatbaar! Het is echt een heel goed alcoholvrij alternatief dat niet verveeld en zeker niet saai is. Kombucha is wel een smaak die je moet leren kennen, dus ik kan mij voorstellen dat dit niet iets is wat in ieders straatje past. Maar ik ga de Butcha Hop & Grapefruit vaker drinken. Ideaal bij bijzondere of feestelijke gelegenheden in een mooi glas bijvoorbeeld.

Waar te koop?

Ik heb de Butcha Hop & Grapefruit gekregen, maar Butcha is voor 2.59 euro per flesje of 2.39 euro per blikje te koop via hun eigen website.

butcha kombucha hop & grapefruit review

Geen reacties

    Plaats een reactie