Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Carl Jung Alkoholfrei Chardonnay: verrassend lekker

De biologische Carl Jung Alkoholfrei Chardonnay is een alcoholvrije witte wijn uit Duitsland die echt verrassend lekker smaakt. Ik moet zeggen dat ik door het uiterlijk van de fles niet meteen enthousiast werd. Qua uiterlijk ziet de fles er namelijk een beetje suffig uit. Maar dat zegt natuurlijk niets over de inhoud. En eerlijk is eerlijk, deze alcoholvrije Chardonnay doet écht denken aan een witte wijn. Maar dan zonder de alcohol.

Carl Jung is een Duits familiebedrijf. De naamgever, Dr. Carl Jung, heeft ruim honderd jaar geleden een proces bedacht om wijnen alcoholvrij te maken. De visie van Carl Jung: wijn heeft smaak nodig, geen alcohol. De alcoholvrije wijnmakers van Carl Jung leggen zich dan ook helemaal toe op het maken van alcoholvrije wijnen. Bovendien hebben ze een selectie van alcoholvrije, vegan én biologische wijnen. Zoals deze Chardonnay die ik geproefd heb.

Smaak

De wijn is lekker fris en zuur. Ik denk dat deze alcoholvrije witte wijn heel goed samen gaat met allerlei eten door de zure smaak. Met name bij wat meer romige of wat vettigere gerechten smaakt dat denk ik heel lekker. Maar ook zo gekoeld in de tuin bij een borrel of barbecue is deze alcoholvrije witte wijn echt top. Het is gewoon een heel fris en bijna zomers wijntje. Niet te zoet en lekker zuur.

Net als bij normale wijn drink merkte ik wel dat ik bij deze alcoholvrije witte wijn een flink glas water nodig had. Grappig eigenlijk, deze wijn veroorzaakt namelijk echt een vergelijkbare dorst als bij de versie mét alcohol.

Mijn oordeel

Deze alcholvrije witte chardonnay ga ik zeker vaker kopen! De biologische Carl Jung alkoholfrei Chardonnay doet echt denken aan een witte wijn. Ik ga hem zeker lekker gekoeld op zomerse dagen drinken op het balkon of bij een borrel. En ook bij een diner waar je normaal witte wijn mét alcohol zou drinken vind ik dit echt een goed alcoholvrij alternatief.

Waar te koop?

Ik kocht deze Carl Jung alkoholfrei Chardonnay via de online shop van Alcoholvrijshop.nl voor 5.59 euro.

alcoholvrije witte wijn Carl Jung alkoholfrei Chardonnay

Geen reacties

    Plaats een reactie