Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Lagunitas Hoppy Refresher: verfrissend hoppig drankje

De Hoppy Refresher is een drankje dat geïnspireerd is op een IPA, maar dan met 0% alcohol, 0 koolhydraten en 0 calorieën. Lagunitas omschrijft het zelf als een soort frisdrank, maar dan met ‘soul’.

Lagunitas Brewing Company is een Amerikaanse brouwerij, ooit ontstaan in de jaren ’90 als een thuisbrouwerij in Californië. Ze staan bekend om de verschillende IPA bieren die ze brouwen. Inmiddels is Lagunitas een aantal jaren geleden overgenomen door Heineken en zijn de biertjes van Lagunitas wereldwijd te verkijgen.

Smaak

De Hoppy Refresher van Lagunitas heeft in feite niets te maken met bier. Dus dat moet je er ook zeker niet van verwachten. Het is eerder een drankje dat aan water met bubbels en een smaakje doet denken. Het is daardoor een fris drankje en het ruikt een beetje fruitig ruikt. De Hoppy Refresher heeft wel een vrij harde bubbel. Persoonlijk vind ik dat lekker, maar je moet er van houden. Meteen bij de eerste slok proef je ook de hop heel duidelijk. In de verte heeft de Hoppy Refresher wel wat weg van een appelcider. Het smaakt niet zoet, maar het heeft wel een beetje een zoete nasmaak. De Hoppy Refresher lijkt een beetje op water 2.0, maar dan heeft het écht een beetje een IPA-achtige smaak.

Ik dronk de Lagunitas Hoppy Refresher ‘s middags bij de borrel, waarbij het echt perfect paste. Ik kan mij heel goed voorstellen dat dit drankje ook heel lekker is bij het diner, een barbecue of bij een salade. Eigenlijk past het bij alle gerechten waar je normaal een witte wijn bij zou drinken. Maar de Hoppy Refresher is ook gewoon lekker overdag, als je zin hebt in een lekker verfrissend drankje met een volwassen smaak, maar zonder alcohol.

Mijn oordeel

De Hoppy Refresher heeft mij erg verrast. Ik dacht een soort 0.0 biertje te gaan drinken, maar het bleek al snel dat het een soort bubbeltjes water met een smaakje was. Maar wel een heel lekker bubbeltjes water! Verwacht dus geen 0.0 bier, maar eerder een soort volwassen frisdrank. Ik zou de Lagunitas Hoppy Refresher zeker op een terrasje bestellen op een warme dag of als ik overdag een keer zin zou hebben in een lekker verfrissend drankje.

Waar te koop?

Ik heb deze Hoppy Refresher van Lagunitas Brewing Company via via gekregen en hij is nog wat lastig online of in de winkel te krijgen. In de horeca hebben ze hem wel op een aantal plekken, dus ik zou zeggen: zie je hem op de kaart staan, zou ik de Hoppy Refresher zeker eens proberen!

Lagunitas Hoppy Refresher review

Geen reacties

    Plaats een reactie