Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Le Pétiot Jus de poire pétillant: chique bubbeltje

Le Pétiot Jus de poire pétillant komt in een mooie fles, net zoals champagne of prosecco mét alchohol. Daardoor heeft dit perensap het ook meteen de uitstraling van een chique bubbeltje. Perfect voor feestelijke gelegenheden of bijvoorbeeld oud & nieuw. Maar ik zou dit perensap ook zeker drinken als een aperitief of gekoeld in de zomer op een terrasje.

Het perensap bestaat uit puur perensap. Dus geen toevoegingen. Jus de poire pétillant betekent dan ook niets meer dan bruisend perensap. Het perensap wordt gemaakt van onbespoten ciderperen door de familie Pacory in het Franse Normandië. In principe dus een biologische, vegan alcoholvrije drank, maar dan zonder deze keurmerken.

Smaak

Wat ik zelf belangrijk vind bij alcoholvrije drankjes, is dat je niet de vergelijking maakt met het ‘origineel’. Dit perensap kun je niet vergelijken met een champagne of prosecco qua smaak. Het is echt perensap. Maar dat wil zeker niet zeggen dat het geen buitengewoon lekker perensap is. Ik mis hierbij de alcohol echt totaal niet. Het is denk ik niet voor niets dat dit alcoholvrije perensap ook in verschillende bekende restaurants wordt geschonken.

Het perensap heeft iets friszurigs. De bubbel van de koolzuur is vrij hard vond ik persoonlijk, maar dat is zeker niet storend. Ik kan hier echt glas na glas van drinken. Zonder dat het smaakt als een limonade. De smaak heeft eerder iets weg van een wijn, dan een frisdrank. Wat mij betreft echt een aanrader dus!

Mijn oordeel

De Le Pétiot, Jus de poire pétillant gaat in mijn voorraadkast! Van dit lekkere alcoholvrije drankje ga ik vanaf nu standaard een voorraadje bewaren. Echt, dit is een heel lekker alcoholvrij drankje! Je mist de alcohol totaal niet. Perfect voor een zomerse dag, bij dinertjes en feestelijke gelegenheden of om te openen met Oud en Nieuw.

Waar te koop?

Ik kocht Le Pétiot, Jus de poire pétillant via de webshop van Pomme D’or voor 7,90 euro.

alcoholvrije wijn Le Pétiot Jus de poire pétillant

Geen reacties

    Plaats een reactie