Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Le Petit Beret 0.0 Profil Pinot Noir: alcoholvrije slobberwijn

Deze rode wijn van Le Petit Beret is niet gefermenteerd en bevat dus gegarandeerd 0.0% alcohol. Officieel mag dit dan ook geen alcoholvrije wijn heten. Maar het komt toch echt het dichtst in de buurt van een alcoholvrije rode wijn dan iets anders.

Le Petit Beret is een Frans merk dat zich sinds een aantal jaar exclusief op de alcoholvrije markt heeft gericht. Met behulp van een gerenommeerde Franse sommelier hebben ze een hele reeks aan alcoholvrije wijnen ontwikkeld. Waaronder dus deze alcoholvrije rode wijn. Alle alcoholvrije wijnen van Le Petit Beret zijn Vegan Friendly en worden gemaakt van biologische druiven.

Smaak

De alcoholvrije pinot noir is een makkelijke rode wijn om te drinken. Qua smaak heeft de rode wijn een beetje wat weg van bosvruchten. Bij een rode wijn met alcohol ben ik gewend dat de smaak lang in je mond blijft, maar dat heeft deze alcoholvrije variant niet. Ik had wel verwacht dat deze alcoholvrije rode wijn echt naar druivensap zou smaken. Toch heeft de Le Petit Beret 0.0 profil Pinot Noir echt eerder wat weg van een pinot noir wijn met alcohol. Vergeet niet: een pinot noir is over het algemeen een wat meer lichte rode wijn die ik persoonlijk vaak een beetje een limonade smaak vind hebben. Een echte slobberwijn. Lekker op een terrasje, net zoals deze alcocholvrije variant.

Ik dronk deze alcoholvrije rode wijn bij een gerecht uit de oven, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat je deze bij een borrel drinkt of op een terras.

Mijn oordeel

De alcholvrije rode wijn Le Petit Beret 0.0 Profil Pinot Noir is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Zelf was ik altijd meer fan van de wat zwaardere rode wijnen en dat is deze alcoholvrije rode variant helaas niet. Toch zou ik op zijn tijd op een feestje, borrel of bij een diner graag deze alcoholvrije rode wijn drinken.

Waar te koop?

Ik kocht deze Le Petit Beret 0.0 Profil Pinot Noir via Alcoholvrijshop.nl voor 6.49 euro.

alcoholvrije rode wijn Le Petit Beret 0.0 Profil Pinot Noir

Geen reacties

    Plaats een reactie