Menu
Inmaken / Recepten / Vegan

Rabarber compote

recept om zelf rabarber compote te maken

Rabarber is een seizoensgroente die niet heel lang verkrijgbaar is. Als je nog langer wilt kunnen genieten van rabarber kun je de stengels natuurlijk heel goed invriezen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook deze rabarber compote van maken! Lekker als dessert met een bolletje (vegan) ijs, in een vegan crumble of gewoon bij het ontbijt in je yoghurt.


Aantal personen:
Bereidingstijd:

4 personen
15 minuten

Ingrediรซnten

  • 500 gram rabarber
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 of 3 eetlepels water

  1. Was de rabarber stengels en snijd deze in stukken van zo’n twee tot drie centimeter.

  2. Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg hier de gesneden rabarber, de suiker en het water aan toe.

  3. Breng rustig aan de kook en roer geregeld. Laat de compote zachtjes doorpruttelen.

  4. Na zo’n tien minuten valt de rabarber als het goed is enigszins uit elkaar, dan is de compote goed.


Wil je een nog mooiere rode kleur geven aan je compote? Voeg dan wat aardbeien toe!

Je kunt eindeloos varieren met deze rabarber compote. Naast het toevoegen van aarbeien, is het bijvoorbeeld ook heel lekker om stukjes appel toe te voegen. Je kunt er dan eventueel ook wat minder suiker aan toevoegen.

Rabarber compote is op zichzelf niet zo heel lang houdbaar, omdat het een lager suiker percentage bevat dan veel andere ingemaakte groenten of vruchten. Je kunt de compote daarom nog een paar dagen bewaren in een afgsloten pot in de ijskast. Maar naast hele rabarber stengels kun je ook de kant-en-klare rabarber compote heel gemakkelijk in de vriezer bewaren. Bewaar deze dan in afgesloten vriezerzakjes of bakjes. Ook kun je de compote in gesteriliseerde weckpotten bewaren en daarna wecken. Je kunt de rabarber compote dan nog wel langere tijd bewaren. Ideaal als je later in het jaar nog een keer rabarber wilt eten!


Geen reacties

    Plaats een reactie