Menu
Alcoholvrij reviews / Bewust Leven

Riegele Liberis 2+3 Edition Alkoholfrei: fris speciaalbier

Toen ik thuis kwam met de Riegele Liberis 2+3 Edition Alkoholfrei van de Duitse brouwerij Riegele zag ik dat het toch nog 0,4% alcohol bevatte. Ondanks dat het de term alcoholvrij op het etiket heeft staan. Officieel mag je volgens de Nederlandse Warenwet bier pas alcoholvrij noemen wanneer het minder dan 0,1% alcohol bevat. Maar in andere landen, zoals Duitsland, is dat dus anders geregeld. Wil je echt helemaal 0% alcohol drinken, kun je dit biertje dus beter overslaan.

Brouwerij Riegele is een Duitse brouwerij van verschillende bieren en speciaalbieren. Waaronder een aantal ‘alcholvrije’ soorten. Sinds 1386 brouwen zij allerlei prijswinnende biertjes. Waaronder dus deze IPA met twee verschillende soorten gisten en drie verschillende soorten bijzondere hop. Vandaar de naam 2+3.

Smaak

Dit alcoholvrije bier drinkt makkelijk weg. De Liberis 2+3 smaakt namelijk verrassend genoeg écht als een biertje. Qua smaak doet hij bijna denken aan een fris wit biertje. De Liberis 2+3 IPA is lekker fruitig en is niet waterig, wat veel andere alcoholvrije biertjes al snel zijn. Ik vind het persoonlijk jammer dat er nog wel alcohol in zit, want ook al is het weinig, ik drink uit principe helemaal 0% alcohol. Maar als je het ok vindt om toch nog een klein percentage alcohol te drinken, is dit een goed alcoholvrij alternatief.

Ik dronk dit alcholvrije biertje bij de borrel en ik kan mij ook goed voorstellen dat je deze IPA op een zonnige dag op een terrasje erbij pakt.

Mijn oordeel

De Riegele Liberis 2+3 IPA Edition Alkoholfrei is een erg lekker alcoholvrij alternatief voor een speciaalbiertje. Zelf drink ik liever echt helemaal geen alcohol en dit alcholvrije bier bevat toch nog 0,4%. Daarom zou ik de Liberis 2+3 niet nog een keer kopen. Maar als je graag minder alcohol wilt drinken is dit zeker een goed alternatief voor speciaalbier mét alcohol.

Waar te koop?

Ik kocht deze Riegele Liberis 2+3 IPA Edition Alkoholfrei bij de Albert Heijn voor 1.99 euro.

Riegele Liberis IPA 2+3 alcoholvrij bier

Geen reacties

    Plaats een reactie