Menu
Recepten / Vegan

Huisgemaakte tapenade met olijven

huisgemaakte tapenade met olijven

De kwaliteit van de olijven en kappertjes die je in deze huisgemaakte tapenade gebruikt bepaalt ook de smaak. Stiekem vind ik de wat goedkopere variant olijven uit pot vaak wel lekker in deze tapenade. Maar de tapenade is wél echt extra lekker wanneer goede, verse olijven gebruikt. Maar net waar je zin in hebt! Denk er wel aan dat je de olijven ontpit voor je ze gebruikt.

Een keukenmachine met hakmes is erg handig bij dit recept, maar je zou deze huisgemaakte tapenade met olijven zelfs kunnen maken zonder. Je kunt dan een scherp mes gebruiken om alle ingrediënten fijn te hakken.


Aantal personen:
Bereidingstijd:

een flinke kom
15 minuten

Ingrediënten

  • een klein potje kappertjes
  • 1 blik zwarte olijven, zonder pit
  • 1 blik groene olijven, zonder pit
  • teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

  1. Giet het overtollige vocht of olie af van de olijven en de kappertjes.

  2. Voeg de olijven, de kappertjes en het teentje knoflook toe aan de keukenmachine en hak fijn. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, totdat de tapenade de smeuïgheid heeft die je wilt.


Met dit supersnelle recept heb je binnen een paar minuten een lekker dipje voor bij de borrel op tafel, ideaal!

Ik zorg dat ik eigenlijk altijd wat potjes olijven en kappertjes in mijn voorraadkast hebt staan. Op die manier zet ik als ik zin heb in een handomdraai een lekkere tapenade op tafel! Bijvoorbeeld als je onverwachts eters krijgt of wanneer je zin hebt in een spontane borrel.

De huisgemaakte tapenade met olijven is ook erg lekker als voorafje bij pasta bijvoorbeeld, met huisgemaakt zuurdesembrood of focaccia. De huisgemaakte tapenade met olijven kun je nog enkele dagen in de ijskast bewaren, in een afgedekte bak of kom.

Ben je op zoek naar meer vegan recept inspiratie voor bij de borrel? Kijk dan eens naar deze huisgemaakte recepten voor de klassieke hummus, baba ganoush of vegan aioli.


Geen reacties

    Plaats een reactie