Menu
Brood & deeg / Recepten / Vegan

De allerlekkerste vegan tosti maken

recept om vegan tosti te maken

De truc om écht lekkere vegan tosti’s te maken zit hem in twee dingen. Ten eerste is lekker brood de beste basis voor een goede tosti. Ik gebruik daarom het liefst zuurdesembrood, bijvoorbeeld van een dag oud. Misschien niet zo lekker knapperig meer, maar voor een tosti echt top. Ten tweede vind ik persoonlijk dat de lekkerste tosti’s diegene zijn die je in de pan bakt. Niets geen tosti-ijzer, maar gewoon lekker met een flink klontje boter in de pan. Omnomnom!

Én mijn persoonlijke geheime truc om de allerlekkerste vegan tosti te maken… de tosti’s na het bakken insmeren met de helft van een teentje knoflook. Zeker in combinatie met de tomaat, oregano en de kaas zorgt dat voor een extra lekkere vegan tosti! 🙂


Aantal porties:
Bereidingstijd:

2 tosti’s
15 minuten

Ingrediënten

 • 4 dikke sneetjes brood (liefst zuurdesembrood)
 • 3/4 plakjes plantaardige kaas (ik gebruik graag deze of deze)
 • 1 tomaat
 • eetlepel oregano
 • 1 rode ui
 • teentje knoflook
 • peper
 • zout
 • flinke klont plantaardige boter

 1. Zet alvast je koekenpan op een mediumhoog vuur, zodat de pan lekker warm kan worden.

 2. Snijd je sneetjes brood af. Het liefst gebruik je dus geen voorgesneden brood, maar snijd je zelf sneetjes af zodat je ze net wat dikker dan normaal kunt maken.

 3. Snipper de rode ui fijn. Was en snijd de tomaat in plakjes.

 4. Beleg 2 sneetje brood met de plantaardige kaas, de rode ui en de plakjes tomaat.

 5. Besprenkel deze sneetjes vervolgens met oregano naar smaak en wat peper en zout.

 6. Druk de andere twee sneetje brood stevig op de belegde sneetjes. Besmeer de bovenkant met een royale laag plantaardige boter.

 7. Leg de tosti met de beboterde kant in de voorverwarmde pan en beboter dan ook de onderkant van de tosti. Als het goed is ligt deze nu naar boven toe in de pan en kun je hem gemakkelijk besmeren. Doe dan de deksel op de pan en laat de tosti’s op een laag vuurtje bruin bakken aan één kant.

 8. Wanneer de boter aan de bovenkant gesmolten is, is meestal de onderkant mooi bruin gekleurd. Maar check het voor de zekerheid tussendoor! Keer de tosti om als hij mooi goudbruin is. Doe weer de deksel terug op de pan.

 9. Snijd nu je teentje knoflook doormidden en verwijder de velletjes.

 10. Wanneer je tosti ook aan de andere kant mooi goudbruin is gebakken, haal je de tosti uit de pan. Laat hem heel even afkoelen, want anders brand je direct je handen. Wrijf dan de ene helft van het teentje knoflook over het gebakken brood. Doe dit bij zowel de onderkant als de bovenkant van de tosti.

 11. Serveer de tosti eventueel met een saus naar keuze of eet hem gewoon zo. Eet smakelijk!


De truc voor de lekkerste tosti is wat mij betreft dikke plakken zelf gesneden brood gebruiken én je tosti bakken in de pan!

Deze vegan tosti kan ik echt elke dag eten. Zo lekker! Ideaal voor wanneer ik wat oud brood over heb. Ben je op zoek naar nog meer vegan recept inspiratie? Kijk dan eens op mijn recepten pagina!


Geen reacties

  Plaats een reactie