Menu
Recepten / Vegan

Vegan ‘kip’ kerrie salade met seitan

vegan 'kip' kerrie salade met seitan recept

Deze vegan ‘kip’ kerrie salade met seitan in plaats van kip is echt superlekker voor op brood. Het liefst eet ik hem elke dag! Seitan is een eiwitrijk plantaardig product op basis van tarwegluten en heeft een beetje een vlezige structuur. Daardoor lijkt deze vegan salade erg op de variant met kip. Je kunt seitan zelf maken, bijvoorbeeld met dit recept, of je kunt seitan natuurlijk kant-en-klaar kopen.


Aantal porties:
Bereidingstijd:

8 tot 10 porties
15 minuten

Ingrediënten

 • Kwart knolselderij
 • 1 winterpeen
 • 200 gram seitan
 • 1 à 2 eetlepels kerriepoeder
 • 2 à 3 eetlepels vegan mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • Zout

 1. Snijd een kwart van de knolselderij en verwijder de schil van de knolselderij.

 2. Doe hetzelfde bij de winterpeen, rasp de buitenste schil van de winterpeen.

 3. Snijd de knolselderij en de winterpeen in handzame stukjes. Voeg deze toe aan je keukenmachine met de fijne rasp erin. Je kunt de knolselderij en winterpeen ook met de hand raspen.

 4. Doe de knolselderij en wortel in een nieuwe kom. Meng de fijn geraspte knolselderij en winterpeen met de seitan en de vegan mayonaise. Voeg eerst 2 eetlepels toe en kijk dan hoe smeuig de knolselderij salade is. Voeg eventueel naar smaak meer vegan mayonaise toe.

 5. Doe de mosterd door het mengsel en voeg het kerriepoeder toe. Voeg eventueel naar smaak meer of minder kerrie toe. Ik vind het zelf lekker wanneer de ‘kip’ kerrie salade een flinke kerriesmaak heeft en mooi geel van kleur is.

 6. Voeg naar smaak zout toe.


Het is lekker om verse lenteuitjes over de vegan ‘kip’ kerrie salade te verdelen.

Je houdt bij dit recept een flink stuk knolselderij over. Deze kun je gemakkelijk nog enkele dagen tot zelfs weken goed houden in de ijskast. Dan kun je deze gebruiken om een nieuwe portie ‘kip’ kerrie salagde mee te maken of bijvoorbeeld deze knolselderij salade. Of je kunt deze halve knolselderij natuurlijk direct gebruiken om een lekker soepje mee te maken of je kunt hem bijvoorbeeld grillen in de oven.

Deze vegan ‘kip’ kerrie salade is ook lekker voor bij de borrel op een toastje. Of je eet de salade bijvoorbeeld op een sneetje vers zuurdesembrood.


Geen reacties

  Plaats een reactie