Menu
Bewust Leven / Dagboek / Persoonlijk

Kijkje in de keuken #1: heel veel dadels eten, fan van Vuna & nesteldrang

Een kijkje achter de schermen bij het opnemen van een van mijn YouTube recept video's

De eerste maand van 2022 is voor mijn gevoel voorbij gevlogen! Ik ging met zwangerschapsverlof en had ineens alle tijd van de wereld: heerlijk. Tijd om de laatste baby dingen te regelen en mijn nesteldrang lekker op zijn beloop te laten. Maar ook om de keuken in te duiken en nieuwe recepten te maken. Én tijd om heel veel dadels te eten dus. Waarom ik dat deed? Dat lees je in mijn ‘Kijkje in de keuken’ van januari!

Nesteldrang en het grote wasbare luier dilemma

De maand januari staat voor mij in het teken van de laatste dingen regelen voor de baby. Ik ben namelijk begin februari uitgerekend! Dus het begint nu wel spannend te worden. Hoewel de babykamer eigenlijk al helemaal klaar is, zijn er nog een paar laatste spulletjes die ontbreken. Zo komen er bijvoorbeeld nog vrienden langs van wie we een babybadje kunnen overnemen en een draagzak. Ik heb namelijk geprobeerd om alle baby spullen tweedehands of van een duurzaam merk te kopen.

Daarom verdiep ik mij ook in de wondere wereld van de wasbare luiers. Vanwege de milieuvoordelen wil ik namelijk liever wasbare luiers gebruiken en zo min mogelijk wegwerp luiers. Maar jeetje wat een keuze! Ik ben al wekenlang onderzoek aan het doen: welke luiers werken het beste, welke systemen zijn er allemaal en hoe gaat het in zijn werk? Toch kom ik er niet helemaal uit. Daarom besluit ik voor de eerste dagen toch een duurzamere variant wegwerpluiers in huis te halen. Wanneer onze kleine spruit geboren is wil ik een compleet pakket wasbare luiers huren om uit te vinden welke merken en systemen het beste voor ons werken. Dan kan ik daarna beslissen welke wasbare luiers we gaan aanschaffen. Wordt dus vervolgd!

Verder slaat de nesteldrang genadeloos toe. Het hele huis moet schoon en opgeruimd. Als je dit een paar jaar terug tegen mij had verteld had ik je echt uitgelachen: ik ben nogal een sloddervos. Nu staat er elke dag een taakje op het programma. De slaapkamer opruimen, kasten uitmesten, kleden schoonmaken en overbodige spullen weggooien. Ik had Jeroen al maanden terug gewaarschuwd: zodra ik de voegen in de badkamer ga schoonmaken weet je dat de nesteldrang écht is toegeslagen. Hij moet dus erg lachen wanneer ik gewapend met een borstel en schoonmaakazijn de voegen aan het poetsen ben. Blijft deze nesteldrang er ook als de baby er straks is? Help?! Wie is deze schoonmaak freak?

Nesteldrang! Onder andere alle kledingkasten een keer grondig opruimen
Nesteldrang! Zo heb ik onder andere alle zomerkleding in vacuüm zakken opgeborgen. Zo’n taakje dat al maanden op de planning stond dat nu ineens écht moest gebeuren 🙈
Nesteldrang betekent ook: eindelijk tijd om de laatste dingen van mijn baby to do lijst af te vinken!
Verlof betekent ook tijd om de laatste dingen van mijn baby to do lijst af te werken. Dingen als een playlist aanmaken en de geboortekaartjes ontwerpen.

Er komen heel veel nieuwe recepten aan!

Samen met Jeroen sta ik de eerste paar weken van januari ook nog veel in de keuken om allerlei recepten uit te proberen. Wanneer ik vrij ben vind ik namelijk niets leuker dan de keuken induiken om nieuwe recepten uit te werken! Van erwtensoep tot krentenbollen en van vlammetjes tot ingemaakte komkommers: we hebben nu eindelijk rustig de tijd om al deze recept ideeën uit te werken. Bovendien ik voel mij gewoon nog heel erg energiek en goed, dus ik vind het stiekem wel lekker om nog op een rustig tempo door te werken aan allerlei nieuwe recepten en recept video’s.

Op mijn YouTube kanaal blijft dan ook voorlopig elke zondag een nieuwe recept video online komen. En ook hier op de website staan nog een aantal nieuwe recepten ingepland die de komende tijd online komen!

Een kijkje in mijn keuken, letterlijk!
Verschillende recepten die je al in mijn Instagram stories voorbij hebt zien komen heb ik deze maand uitgewerkt!
De laatste hand leggen aan de edit van een aantal recept video's.
Op YouTube kun je daarom de komende weken elke zondag weer een nieuwe recept video bekijken 😃
Het eindresultaat van een middagje recepten uitwerken: een vegan cake met citroen glazuur
Het resultaat na een dag filmen: deze vegan cake met citroenglazuur ga je onder andere voorbij zien komen 😋

Goed nieuws én lekker chillen

Ik ben natuurlijk niet de hele tijd bezig. Sterker nog, ik ben ook lekker aan het genieten van mijn rust. Geen wekker hoeven zetten, niets moeten, dutjes doen overdag en vooral doen waar ik zin in heb: het voelt stiekem een beetje als vakantie. Wanneer het zonnetje schijnt halen Jeroen en ik decaf koffie to go in het dorp en genieten we nog even van de tijd met z’n tweetjes. En we gaan nog even lekker kringlopen, onze favoriete activiteit. Zo vinden we eindelijk een aantal platen waar we (vooral Jeroen) al een tijdje naar op zoek zijn en vullen we onze spelletjeskast aan met de klassieker vier op een rij. Want spelletjes worden er ook genoeg gespeeld!

Het lukte mij een tijdje niet echt om over het strand te lopen. Ik had namelijk erg last van mijn bekken. Op advies van mijn bekkenfysiotherapeut probeer ik daarom met een bekkenband te lopen. Daarmee lukt het gelukkig om wel weer om een aantal keer heel rustig over het strand te wandelen met de hond. Ik merk dat ik het echt heb gemist! Hoewel het waggelen met een dikke buik nog steeds niet heel soepel gaat, is het wel lekker om nog even uit te kunnen waaien.

Ook krijgen we vlak voor mijn uitgerekende datum goed nieuws. Jeroen moet elke drie maanden op controle komen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis vanwege teelbalkanker die in 2020 bij hem werd geconstateerd. Hij is toen direct geopereerd en alles is weggehaald. Sindsdien moet hij wel elke drie maanden op controle komen. En zo vlak voordat we ouders worden is deze controle in januari toch extra spannend. Het zal toch niet dat juist nú de kanker ineens terug is… Maar alle controles blijken gelukkig goed. Dat betekent dat we onderweg zijn naar twee jaar goede controles!

Over het strand lopen met Donnie met een dikke buik
Eindelijk lukt het deze maand weer om lekker over het strand te waggelen met mijn dikke buik.
Mijn favoriete bezigheid: spelletjes spelen met een 0.0 biertje erbij
We houden een heleboel spelletjes middagen, onder het genot van een 0.0 biertje.
Nog even van het zonnetje genieten met een decaf koffie to go in het dorp
Het is een paar dagen echt super mooi weer, dus we grijpen de kans aan om nog even van het zonnetje te genieten! ☀️

Fan van Vuna

Niets leuker dan nieuwe vegan producten uittesten uit de supermarkt! Ik doe vaak boodschappen bij de Jumbo en daar liggen voor mijn gevoel echt elke week nieuwe vegan producten in de schappen. In januari testten we dan ook weer een aantal nieuwe producten uit. Als eerste de vegan quinoa crisp chocolade. Deze verdient echt vijf sterren! Ik was een beetje sceptisch, want quinoa is nu niet direct mijn favoriete eten. Maar in deze chocolade is het erg lekker. De vegan chocolade smaakt als melkchocolade en de crispy quinoa geeft een lekkere bite. Deze ga ik vaker in huis halen. Maar niet te vaak, want de reep is echt direct op!

Na allemaal positieve verhalen van anderen gelezen te hebben was ik ook razend benieuwd toen ik de Vuna van Garden Gourmet in het koelschap van onze supermarkt zag liggen! En ook deze krijgt echt vijf sterren van mij. De Vuna ruikt naar tonijn, heeft de textuur van tonijn en smaakt ook echt als tonijn. Wij maakten er een tonijnsalade van met vegan mayonaise, kappertjes, agurkjes, peper, zout en een beetje mosterd. Binnenkort gaan we de Vuna zeker proberen op een pizza.

Nieuwe vegan producten uittesten, zoals de vegan choc quinoa crisp van de Jumbo
Ik testte onder andere deze vegan choc quinoa crisp van de Jumbo uit: erg lekker! Deze krijgt echt vijf sterren.
Ook de nieuwe Vuna van Garden Gourmet werd deze maand uitgetest
Ik was sceptisch, maar ook de Vuna van Garden Gourmet was echt een dikke aanrader.
Ik maakte van de Vuna een vegan tonijnsalade
Van de Vuna maakte ik een vegan tonijnsalade, binnenkort ga ik hem zeker op een pizza uittesten.

En nu is het wachten, wachten, wachten… En heel veel dadels eten!

Wachten tot de baby komt. Terwijl ik dit schrijf is mijn uitgerekende datum namelijk al verstreken. De baby kan nu écht elk moment komen. Ik wacht het rustig af. Terwijl ik ondertussen nog wat klusjes in huis doe. Mijn hemel, die nesteldrang is echt ongelofelijk.

Stiekem vind ik het ook wel lekker dat ik nog wat extra tijd heb gekregen om te ontspannen. Ik ben in de tussentijd in ieder geval begonnen met het dagelijks eten van dadels. Die zouden de bevalling namelijk gemakkelijker kunnen maken en de kans op een spontane bevalling groter maken. Baat het niet, dan schaadt het niet. En dadels zijn ook gewoon erg lekker! Of dit huis, tuin en keuken trucje helpt… Dat vertel ik in mijn volgende ‘Kijkje in de keuken’!

Wil je meer lezen? Kijk dan op mijn persoonlijke pagina.

En nu is het wachten tot onze baby er is!

Geen reacties

    Plaats een reactie