Menu
Recepten / Vegan

4 x vegan dipjes voor bij de borrel

zelf vegan borrel hapjes dipjes maken

Krijg je vegan eters over de vloer en ben je op zoek naar recept inspiratie voor bij de borrel? Of leef je zelf vegan en wil je wel eens wat anders bij de borrel dan naturel chips, nootjes of worteltjes? Dan heb ik hier vier makkelijke recepten op een rijtje gezet voor heerlijke huisgemaakte vegan dipjes voor bij de borrel. Succes gegarandeerd!

Helemaal huisgemaakt, met ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden. Het zijn stuk voor stuk recepten die je gemakkelijk en snel op tafel kunt zetten. Lekker met huisgemaakte platbroden of vers gebakken zuurdesembrood!

huisgemaakte tapenade met olijven

Huisgemaakte tapenade met olijven

Deze tapenade is altijd als eerste op bij de borrel. Dat zegt denk ik genoeg! Bovendien is het een super makkelijk recept dat in een paar minuten op tafel staat.

recept om vegan aioli zelf te maken

Zelf gemaakte aioli

Niets is zo lekker bij een knapperig stukje brood als aioli met lekker veel knoflook! Wist je dat je vegan aioli ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

recept om zelf hummus te maken

De klassieke hummus

Huisgemaakte hummus mag natuurlijk niet ontbreken bij de borrel! Lekker met brood of als dip voor groente. Dit recept is altijd een succes.

zelf baba ganoush maken

Mijn favoriet: baba ganoush

Deze smeuïge aubergine dip uit het Midden-Oosten is mijn persoonlijk favoriet op de borrelplank! Lekker met de gepofte aubergine, komijn en citroen.


Voor nog meer gemak kun je deze recepten allemaal van tevoren maken. Ze zijn in de ijskast minstens drie dagen houdbaar in een afgesloten bakje.

Naast bij de borrel zijn deze recepten ook allemaal erg lekker als voorgerechtje met vers brood of als toevoeging bij de barbecue. Zelfs als vegan broodbeleg zijn deze dips erg lekker. Ik eet vaak bij de lunch een broodje met verse baba ganoush of hummus. Pas alleen op bij de aioli, de knoflook is erg heftig natuurlijk! Zorg dat je geen belangrijke afspraken meer hebt daarna 😉 Op zoek naar meer inspiratie voor vegan broodbeleg? Kijk dan eens naar deze huisgemaakte knolselderij salade of basilicim-tuinerwtenspread.


Geen reacties

    Plaats een reactie